12.4.2011

Raparperipannaria - nam!

Operaatio pakastimen tyhjennys on alkanut! Sen seurauksena pakastimesta sulamaan tarttui pussi raparperia ja jääkaapin perukoilta löytyi purkki viikko sitten parhaat päivänsä nähnyttä maitoa. Mieleeni tuli eräs pannukakkuohje viime kesältä:

Raparperipannari
(uunipellillinen)

Pohja:
4 kpl kananmunia
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl öljyä

"Täyte":
0,5 l raparperin varsia
8 dl vettä
0,5 dl fariinisokeria
1 sitruunan mehu

* Sekoita pohjan ainekset
* Pehmitä raparperinpalat keittämällä ne vesi-fariinisokeri-sitruunaliemessä
* Valuta raparpereista ylimääräinen neste ja lisää ne pohjataikinan joukkoon
* Kaada taikina reunalliseen uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa 20-25min (keskitasolla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti